Wie gaat scheiden, komt voor ingrijpende keuzes te staan. Met scheidingsmediation bepalen partijen samen wat zij afspreken en beslissen, en hoe de scheiding uiteindelijk uitpakt. Beslissingen worden door de inzet van mediation niet overgelaten aan een derde, zoals een rechter.
De mediator begeleidt het hele traject van A tot Z; leidt gesprekken, maakt indien nodig alimentatieberekeningen, brengt samen met partijen problemen, belangen en oplossingen in kaart en zorgt ervoor dat alle aspecten van de scheiding aan bod komen.
In het mediationtraject is er zowel aandacht voor de emotionele aspecten van de scheiding als voor de juridische en fiscale aspecten.
De mediator heeft kennis van zaken en informeert partijen. Wanneer aanvullende expertise nodig is kunnen professionals zoals een GZ-psycholoog, orthopedagoog, (familierecht)advocaat, financieel- en/of hypotheekadviseur en een makelaar/taxateur waarmee samenwerkingsverbanden zijn worden ingeschakeld.
De mediator is neutraal en onpartijdig en legt niets op: partijen houden de regie en bepalen zelf wat de afspraken zijn. De juridische houdbaarheid van de afspraken wordt gewaarborgd. De gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst, ook wel scheidingsconvenant genoemd. Afspraken rondom kinderen worden in een ouderschapsplan vastgelegd.
Met de inzet van mediation kom je snel tot duurzame afspraken waarbij behoud of een goede afronding van de relatie van belang is, zeker wanneer kinderen zijn.
Gemiddeld zijn er twee tot vijf gesprekken nodig om tot een afronding te komen. De gesprekken duren anderhalf tot twee uur.
Bekijk hier de video
Florijnweg 13-15
6883 JN Velp (Gld)
KVK 09111120
btw NL815097499B01